The Green Lantern

Testpiloten Hal Jordan lever ett bekymmerslöst liv med snabba jaktplan och ännu snabbare relationer som främsta intressen tills den dag han mot sin vilja rekryteras att bli en Green Lantern, en medlem i en styrka med övermänskliga krafter vars liv vigs åt att beskydda universum. Hal tvivlar på att han är rätt man för jobbetmen när utomjordiska krafter hotar världenfinns det bara två val: att fly eller att slåss.

Bra film får en 3a av 5


The King Speech

Efter att kung Georg V dött och kung Edvard VIII abdikerat står prins Albert på tur att ta över den engelska tronen som kung Georg VI. Den nye kungen har dock ett stort problem, han lider av svår stamning och drar sig för offentliga framträdanden. Men med ett nytt världskrig som hotar att bryta ut behöver England en stark och tydlig ledare mer än någonsin.

När läkare misslyckas med att hjälpa kungen kontaktar hans hustru, den blivande drottningmodern Elizabeth, den excentriske logopeden Lionel Logue som en sista utväg. Kungen vägrar först att gå med på de okonventionella metoderna men Lionels uppriktighet och värme överraskar honom. För första gången vågar kungen öppna sig och en ovanlig och nära vänskap tar sin början. Alla har dock inte låtit sig övertygas av Lionel och allt ställs på sin spets när kungen måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen.

Bra film bättre än jag trodde faktiskt.. får en stark 3a av 5.



Jägarna 2

Det har gått 15 år sedan Erik i all hast tvingades lämna sin polistjänst i Norrland. Nu 15 år senare bor han i Stockholm och har lyckats bli Riksmordkommissionens bästa förhörsledare. Ett brutalt mord tvingar honom att åka upp till sina gamla hemtrakter. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig dock snart vara något betydligt mer komplicerat där både jägare, lokala poliser samt Eriks närmaste verkar vara inblandade. Ju mer snaran dras åt desto djupare blir konflikten mellan honom och den lokala polisen och allt utvecklar sig till en värre mardröm än Erik någonsin kunnat ana..
Väldig bra film får en stark 3a av 5

Friends with Benefits

En ung kvinnlig headhunter i New York övertygar en potentiell manlig rekrytering att lämna sitt jobb i San Francisco för att tacka ja till ett jobb i The Big Apple. Trots en ömsesidig attraktion inser de båda att de representerar allt som de båda har sprungit ifrån när det gäller relationer, och bestämmer sig för att bara vara vänner... med förmåner. Det är ett perfekt arrangemang, tills de inser att det inte fungerar och att det inte finns någon relation som inte har förpliktelser.
Väldig bra o rolig film rekommenderar  den varmt får en 4a av 5

Soul Surfer

Om tonårssurfaren Bethany Hamilton, som blev av med en arm i en hajattack och mot alla odds lyckades bli surfmästare igen, tack vare kärleken från sin familj och ren och skär beslutsamhet och tro.
helt okej film får en stark 2a av 5

The Adjustment Bureau

Kontrollerar vi vårt öde, eller styrs vi av osynliga makter? I thrillern "The Adjustment Bureau" spelar Matt Damon en man som får en skymt av den framtid som väntar och inser att han vill något helt annat. Politikern David Norris står inför en plats I USA:s senat, när han möter den vackra balettdansösen Elise Sellas - en kvinna olik alla andra. Men samtidigt som han inser att han håller på att bli förälskad i henne, finns det andra som arbetar för att hålla dem isär...
riktig bra film får en 4 av 5

Winter´s Bone

Prisbelönad i Sundance
Winter’s bone blev dubbelt prisbelönad när den hade premiär på Sundance filmfestival i år, med festivalens Grand Jury-pris för bästa film och pris för bästa manuskript. 

Filmen, som är regisserad av Debra Granik och baserad på en bästsäljande bok, är en intensiv thriller som handlar om 17-åriga Ree Dolly som letar efter sin försvunna pappa bland Missouris kriminella gäng.
Bra film får en 3a av 5

RSS 2.0